Förbättra din kreditvärdighet

Vi har tidigare här på Smslån.tv skrivit om hur små lån och krediter oftare leder till inkasso. I samma artikel nämndes också att denna typ av krediter – så kallade konsumtionskrediter eller konsumtionslån – trots att de endast utgör 20 procent av de svenska hushållens samlade lån, ändå står för 50 procent av de månatliga lånekostnaderna. Detta beror dels på att konsumtionslån är avsevärt mer kostsamma än vad till exempel bolån är. Samtidigt har de också en kortare löptid och därmed också högre månatliga avbetalningar.

sms lån med betalningsanmärkning

Samla lån för bättre kreditvärdighet

Många lån och krediter är någonting som är negativt för ditt kreditbetyg – samtidigt som det också kan vara svårt att hålla reda på alla månatliga avbetalningar som ska göras. För att förbättra din kreditvärdighet kan det därför vara klokt att samla dina lån och krediter till ett enda större lån. Detta kan många gånger också spara dig pengar, eftersom du då endast har maximalt en aviseringsavgift att betala varje månad (dessa brukar vara mer eller mindre standard för konsumtionslån, vilket gör att om du har många sådana som du betalar på varje månad, kommer bara aviseringsavgifterna utgöra en relativt stor kostnad som du betalar för ingenting). Ofta brukar smålån och mindre krediter också komma med ganska saftiga räntor och tar du ett större lån har du chans att få ned även räntan – det är alltså bara fördelar med att samla dina lån.

Jämför alltid innan du bestämmer dig

För att det ska vara fördelaktigt för dig att samla dina lån, bör du naturligtvis få en bättre ränta på det samlingslån som du tar. För att säkerställa att du får den bästa möjliga räntan på ditt lån, är det klokt att jämföra flera olika lån mot varandra. Detta gör du enklast genom att använda dig av en låneförmedlare – dessa brukar ofta ha ett stort antal långivare knutna till sig, samtidigt som endast en kreditupplysning tas i samband med din låneansökan. På så vis påverkas inte ditt kreditbetyg mer än absolut nödvändigt när du ansöker om ditt samlingslån.
När du gör din ansökan finns det stor chans att det börjar trilla in låneerbjudanden direkt, men vanligtvis har långivarna upp till 24 timmar (ibland ännu längre tid) på sig att återkomma med ett slutgiltigt besked, gällande om de vill ge dig ett låneerbjudande eller inte. Du kan alltid välja ett lån så snart det första erbjudandet kommit in, men vi rekommenderar att vänta hela tiden ut, för att säkerställa att du får den bästa möjliga räntan på ditt lån.

Ethereum kurs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.