SMS lån guide

sms lån guideSms lån är den i särklass enklaste och snabbaste låneformen som finns och det är också tanken med lånet. Tanken med lånet är att du på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna låna en mindre summa pengar när du behöver det som mest. Anledningen att det kallas för just sms lån är för att de flesta lånegivare använder sig av sms och ditt mobilabonnemang för Fomatt kunna identifiera dig och få bevis på att det är just du som har ansökt om lånet och ingen annan. Det är alltså ett mycket säkert och tryggt sätt som minimerar bedrägerier och andra försök till identitetsstöld. Nedan kan du läsa om hur det går till att ansöka om ett sms lån.

Ansök ett sms lån på nätet eller via mobilen

När du ansöker om ett sms lån så kan du göra det direkt på datorn eller genom din mobil. Du besöker lånegivarens hemsida med din enhet och sedan fyller du i ett ansökningsformulär som innehåller personuppgifter, lånebelopp och återbetalningstid. Oavsett om du gör det via datorn eller via telefonen bör du använda en sida låter dig jämföra smslån innan du väljer vilken lånegivare du skall ansöka hos. Så fort du skickat in din ansökan så kommer du oftast få svar omedelbart och om din ansökan blir godkänd så kommer ditt sms lån att utbetalas direkt eller nästa bankdag. Tänk på att det är din bank som avgör hur lång tid det tar innan du får pengarna. Vissa lånegivare samarbetar med olika banker och om du har en av dessa banker så får du pengarna på nolltid.

Legitimera dig med sms eller E-leg

Flera lånegivare av sms lån skickar ut en kod till dig via sms  så fort din ansökan blivit godkänd. Koden anger du sedan på lånegivarens hemsida och detta bevisar att koden nått rätt person som ansökt och som står för mobilabonnemanget. Tänk på att du måste ha ett registrerat mobilabonnemang för att lånegivaren ska kunna använda sms:et som en signatur. Om du är osäker på om ditt abonnemang är registrerat så kan du kontakta din mobiloperatör för hjälp. I vissa fall kräver lånegivaren att du legitimerar dig med e-legitimation. Detta är en onlinetjänst som du skaffar genom din bank. Kontakta din bank eller besök deras hemsida så hittar du den information du behöver för att skaffa e-legitimation.

Villkor för lån

Innan du ansöker om sms lån så kan det vara bra att kontrollera vilka villkor som gäller för lån för privatpersoner. Som med alla avtal är det bra att läsa igenom villkoren innan du sedan accepterar dessa, för att undvika otrevliga överraskningar om det kanske är något du missförstått i avtalet.
När det gäller sms lån så skiljer sig villkoren åt markant mellan de olika långivarna, och det kan sträcka sig ifrån väldigt fördelaktiga räntor och erbjudanden till väsentligt sämre villkor.

Ansök om sms lån med ansvar

Tänk på att ett sms lån är ett bindande lån som har villkor och krav på återbetalning. Om du missköter ditt lån så är det stor risk att du får extra höga kostnader i form av avgifter och om det vill sig riktigt illa så kan du dra på dig onödiga betalningsanmärkningar, dessutom är det vanligt att lånegivaren inte tillåter dig att låna vid ytterligare tillfällen. Låna smart och med ansvar för dig själv och din ekonomi.

Ansök om ett sms lån i vår lista >>