Glassrekord

Årets maj var extremvarm. Även om det är skönt för svenskarna att kunna njuta av vårvärmen så finns det också andra som är glada. Det har nämligen inneburit försäljningsrekord för de svenska glasstillverkarna. Det har aldrig sålts så här mycket glass i maj månad, och nu verkar det bli den bästa försäljningsmånaden de kommer att göra detta året.

Även om till exempel augusti skulle bli soligt och bra väder vilket skulle leda till mer försäljning så skulle det inte bli samma effekt. En av anledningarna är att folk har börjat jobba efter semestrarna då, en annan för att sommaren redan har infunnit sig ett tag då. Men nu är det i början av den varma tiden efter den dystra gråa vintern. Nu har man sommaren framför sig så folk vill ut och njuta av värmen, ta en glass och tänka på allt roligt de har framför sig i sommar. Därför blir försäljningen mycket större nu.

Göteborgsbolaget Triumf Glass har verkligen slagit rekord denna månaden. I mitten av maj hade bolaget redan sålt 60% mer jämfört mot vad de hade gjort förra året vid denna tid. Glass branschen är väldigt väderberoende, och detta vädret i år har gynnat dem väldigt väl.

Det som säljs mest är framför allt strutar och glasspinnar. Till skillnad mot stora Big pack glassförpackningar är glasspinnar och strutar mer impulsprodukter som folk köper när de är sugna vid till exempel en handling eller tankning av bilen.

Ett annat företag som också slagit rekord under årets maj månad är Sia Glass i Halland. Deras ökning ligger på 50%. Vilket gör detta till den största majmånad någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.